Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"ReLOaD"

Nova sportska oprema za članove Plivačkog kluba “Spid”

pk spid

Članovi PK“Spid” vrijedno treniraju te se nadaju da će se sa novom opremom, u što skorijem periodu, pojaviti na nekom od takmičenja

U sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u partnerstvu sa Općinom Stari Grad Sarajevo, danas je upriličena dodjela nove sportske opreme za 150 članova Plivačkog kluba “SPID”.

Navedena aktivnost predstavlja dio završnih aktivnosti u sklopu projekta „Inkluzivna škola sporta“ u okviru kojeg je realizovana škola skijanja, preventivno-korektivne gimnastike te škola plivanja za dvadestero djece s invaliditetom.

ReLOaD je regionalni projekat koji se realizuje u šest zemalja Zapadnog Balkana i to: Albaniji, bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji. Projekat ima za cilj jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave (JLS)  i civilnog društva širenjem transparentnog pristupa finansiranju organizacija civilnog društva (OCD) iz budžeta JLS  u skladu sa strateškim prioritetima  i potrebama stanovništva u zajednicama.

Iz PK “Spid”, kao prvog i jedinog kluba u BiH za osobe s invaliditetom, naglašavaju da je ovo najveći projekat koji su realizovali od formiranja kluba, putem kojeg su, pored plivanja, željeli omogućiti djeci s invaliditetom da se okušaju i u drugim sportovima. Navedenim sportskim programima se značajno unaprijedilo psiho-fizičko zdravlje ciljne skupine, inkluzija u zajednicu i dat doprinos razvoju parolimpijskog sporta.

Članovi PK“Spid” vrijedno treniraju te se nadaju da će se sa novom opremom, u što skorijem periodu, pojaviti na nekom od takmičenja.