Ostali sportovi

Atletika

Nova “žrtva” korone: Otkazan miting Dijamantske lige u Londonu

12/05/2020

Londonski miting je prvi koji je otkazan, dok je njih devet odgođeno, a organizatori mitinga u Oslu su odlučili organizirati zamjensko natjecanje pod nazivom "Nemoguće igre"

Britanski atletski savez potvrdio je u utorak otkazivanje mitinga Dijamantne lige u Londonu, koji je trebao biti održan 4. i 5. jula na londonskom Olimpijskom stadionu.

“Iznimno smo razočarani što moramo potvrditi otkazivanje jednog od vodećih događaja u svjetskom atletskom kalendaru, ali ispred svega moramo staviti sigurnost svih članova atletske porodice u ovim nesvakidašnjim vremenima te slijediti vladine upute”, izjavila je čelnica britanske atletike Joanna Coates te naglasila kako će neodržavanje mitinga imati značajne financijske posljedice, ne samo za atletiku u Velikoj Britaniji već i za sport u cjelini.

“Zahvalni smo svim partnerima, od kojih nas neki i dalje podupiru unatoč teškim vremenima, ali imat ćemo značajno manje prihode nakon otkazivanja ovog događaja, što će imati dalekosežne posljedice i za budućnost”.

Londonski miting je prvi koji je otkazan, dok je njih devet odgođeno, a organizatori mitinga u Oslu su odlučili organizirati zamjensko natjecanje pod nazivom “Nemoguće igre”. Sasvim je izvjesno da će biti još natjecanja koje neće biti moguće održati u ranije predviđenom terminu.

Prvi sljedeći miting kojem prijeti odgoda ili otkazivanje je onaj u Monte Carlu, predviđen za 10. jula. Finale Dijamantne lige trebalo bi biti održano 11. septembra u Zuerichu, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.