Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vraćena mu viza

Novak Đoković će nastupiti na Australian Openu

novak djokovic – Bai Xuefei XINHUA – Pixsell

Đoković se nije smio takmičiti na prošlom Grand Slamu u Melbourneu jer se nije vakcinisao protiv koronavirusa

Srbijanski teniser Novak Đoković smjet će se natjecati na sljedećem Australian Openu jer mu je vraćena mogućnost dobivanja vize u Australiji, piše australski list The Age.

Đoković se nije smio takmičiti na prošlom Grand Slamu u Melbourneu jer se nije vakcinisao protiv koronavirusa.

Australijska vlada mu je nakon dva sudska ročišta ukinula mogućnost da dobije vizu te ga deportirala iz zemlje. Također, završnom mu je presudom zabranjeno dobivanje vize u naredne tri godine. Tadašnji je ministar imigracije Alex Hawke objasnio da je ukidanje Đokovićeve vize “u interesu javnosti”.

Novi ministar imigracije Andrew Giles poništit će odluku o trogodišnjem ukidanju vize za Đokovića. Optimističan je bio i direktor Australian Opena Craig Tiley.

“Znam da se Novak želi vratiti i igrati kod nas. On voli Australiju jer je ovdje ostvario svoje najveće uspjehe. No, na nekom drugom je da mu to dozvoli”, rekao je Tiley.

Podsjetimo, uoči prošlog Australian Opena Đoković je stigao u Australiju, ali zaustavljen je na aerodromu i odveden u imigracijski pritvor. Počela je prava sudska drama u kojoj su u svega nekoliko dana održana dva ročišta. Đoković je na kraju morao napustiti zemlju.

Rekordni osvajač Australian Opena

Australian Open sljedeće će se godine održati od 16. siječnja do 29. siječnja. Đoković je rekorder po broju osvojenih titula u Australiji, dosad je u Melbourneu pobjeđivao devet puta. On je trenutno osmi teniser svijeta te drugi u povijesti po broju osvojenih Grand Slam titula (21). Iznad njega je jedino Rafael Nadal, koji ima 22 Grand Slam titule.