Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrdio organizator

Novak Đoković na Mastersu u Indian Wellsu, lovi novi rekord

Đoković će u Indian Wellsu loviti veliki rekord i pokušati postati prvi teniser u istoriji koji je na tom Mastersu osvojio šest titula

“Nemam nikakav plan. Apsolutno nikakav. Ništa. Ne znam hoću li igrati bilo što, bilo gdje do kraja sezone”, rekao je Novak Đoković nakon poraza od Danila Medvedeva u finalu US Opena.

U ovih desetak dana nakon finala Đoković je ipak donio odluku da nastavi sezonu. Očekivalo se da 34-godišnji Srbin sigurno neće opet putovati u Sjedinjene Američke Države i igrati na Mastersu u Indian Wellsu, ali najbolji teniser svijeta iznenadio je odlukom. Organizatori turnira potvrdili su njegov nastup na turniru koji počinje 4. oktobra.

Đoković će u Indian Wellsu loviti veliki rekord i pokušati postati prvi teniser u istoriji koji je na tom Mastersu osvojio šest titula.

Ovo je bitna vijest i za borbu za svjetski broj 1 na kraju godine. Đokoviću je, ako njegov prvi pratitelj Danil Medvedev ne odigra Beč ili St. Petersburg, dovoljno 500 bodova do kraja godine kako bi osigurao broj 1.

Đokoviću, koji je s 338 sedmica na vrhu rekorder u teniskoj istoriji, završetak ove godine na broju 1 bitan je jer bi time postao jedini teniser koji je sedam puta godinu završavao na prvom mjestu. Zasad taj rekord dijeli s legendarnim Amerikancem Peteom Samprasom.