BiH

Sarajevo

Velike gužve: U Zetri dostupne vakcine Pfizer, Sinopharm i AstraZeneca

25/09/2021
Foto: TVSA

Uporedo se vrši i revakcinacija onih kojima je danas i sutra termin, a obezbijeđen je i poseban ulaz za ove građane

Na vakcinacijskom punktu “Zetra” u Sarajevu danas se vrši vakcinacija velikog broja građana. Vakcine na raspolaganju za prvu i drugu dozu su Pfizer (više od 5.000 doza), Sinopharm i AstraZeneca, javlja Anadolu Agency (AA).

Kamere TVSA zabilježilje su jutros velike gužve ispred Zetre.

“Bitno je naglasiti da su sve ove vakcine danas dostupne i onima koji su se prvom dozom vakcinisali van Kantona ili van granica naše države. Studenti Univerziteta u Sarajevu koji prilože indeks, imaju odvojen boks za vakcinaciju”, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Uporedo se vrši i revakcinacija onih kojima je danas i sutra termin, a obezbijeđen je i poseban ulaz za ove građane.

U protekloj sedmici, samo na vakcinacijskom punktu “Zetra” potpuno je vakcinisano oko 8.000 građana, a na ostalim punktovima u Kantonu Sarajevo još 4.000 građana KS-a.

Od početka ovog mjeseca, 27.144 građana Kantona Sarajevo potpuno je vakcinisano.

Ministarstvo zdravstva KS i radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS, još jednom pozivaju one građane koji još nisu, da iskoriste priliku i da ovaj vikend obave vakcinaciju.

“Kanton Sarajevo ima dovoljan broj vakcina. Otvoreni su punktovi u svim organizacionim jedinicama domova zdravlja, osim u Centru gdje se nalazi punkt ‘Zetra’. Punkt na ‘Zetri’ radi svakim danom od osam do 20 sati. Pozivamo građane Kantona Sarajevo da se odazovu na vakcinaciju u što većem broju, te da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere i tako zaštite sebe, svoju porodicu i sve druge oko sebe, kako bismo se svi zajedno što prije vratili normalnom životu”, saopćili su iz Ministarstva zdravstva KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.