Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon skoro tri sata igre

Novak Đoković poražen u Monte Carlu

Bio je ovo treći međusobni ogled Đokovića i Španca koji je trenutačno 46. igrač svijeta

Novak Đoković poražen je u meču 2. kola turnira iz Masters 1000 serije u Monte Carlu.

Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je prvi reket svijeta za suparnika imao španskog predstavnika Alejandra Davidovicha Fokinu, koji ga je savladao sa 6:3, 6:7(5), 6:1. Meč je trajao 2 sata i 55 minuta.

Đoković je u Monte Carlu nastupao na svom drugom ovogodišnjem turniru, no ni taj neće pamtiti po dobrome. Nakon što je na premijeri u Dubaiju izgubio u četvrtfinalu, a bolji je tad bio Jiri Vesely u dva seta, u Monte Carlu, koji je osvajao 2013. i 2015. godine, trajao je još kraće.

U prvom setu je Fokina sjajno startao i odjurio na 4:1, a set je uzeo nakon trećeg breaka kod 5:3. U drugom je poveo 3:0, dopustio Đokoviću da vrati izgubljeni servis, odmah u sljedećoj igri zaprijetio s dvije nove break-lopte, a onda iskoristio treću za 4:2. U igrama u kojima se početni udarac nije pokazivao kao prednost, vodstvo je odmah ispustio u sljedećem gemu, a potom i dopustio Đokoviću da od 2:4 dođe do 5:4.

Rasplet je uslijedio u tie-breaku u kojem je Đoković ponovno hvatao prednost i uhvatio je za konačnih 7:5. Nakon dva sata i devet minuta teniseri su ušli u treći set, a u njemu je puno više pokazao 12 godina mlađi teniser, koji je sa 6:1 riješio sve u svoju korist za pobjedu karijere.

Bio je ovo treći međusobni ogled Đokovića i Španca koji je trenutačno 46. igrač svijeta. U prethodna dva lako je slavio Đoković, prepustivši suparniku tri, odnosno četiri gema u meču. U ovom je ostao bez šanse za pobjedu i plasman u treće kolo.