Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

teniser iz srbije

Novak Đoković zaražen, korona virus ima i on i supruga Jelena

djokovic

Đoković je testiran u glavnom gradu Srbije sa članovima svoje porodice

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, on ne osjeća nikakve simptome, a ostaće u samoizolaciji narednih 14 dana, javlja Anadolu Agency (AA).

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period”, naveo je Đoković u pisanoj izjavi.

Đoković je kazao da je u isto vrijeme, htio da pošalje poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja.

“Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje”, dodao je.

On je naveo i da mu je “izuzetno žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze”.

“Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana”, zaključio je.