padavine u najavi

Stigla je prognoza za juli, nije onakva kakvoj smo se nadali

Kišni dan u Sarajevu
26.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kisno, tmurno i hladno vrijeme u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

“Prema sadašnjim pokazateljima, valja istaći, da početak naredne sedmice ne donosi nikakvu bitniju promjenu vremena. Opet od ponedjeljaka možemo očekivati nestabilno vrijeme praćeno padavinama”, rekao je Zulum

Dženan Zulum, klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, otkrio je da li nam prijete još obilnije padavine i kada možemo očekivati stabilizaciju vremenskih prilika

Naveo je da se padavine polako smiruju, tako da već tokom narednih dana imat ćemo stabilnije prilike na prostoru Bosne i Hercegovine, no nisu isključeni lokalni pljuskovi, koji bi mogli da izazovu manje materijalne štete.

“Prema sadašnjim pokazateljima, valja istaći, da početak naredne sedmice ne donosi nikakvu bitniju promjenu vremena. Opet od ponedjeljaka možemo očekivati nestabilno vrijeme praćeno padavinama”, rekao je Zulum za N1.

Period izlaska iz ovog mjeseca, odnosno početkom mjeseca jula, kako je kazao Zulum, i dalje nas očekuju padavine, gdje bi u centralnim i sjevernim podučjima mogle da budu i intenzivnije.