Crna hronika

izvršili više krivičnih djela

Dvojac preko leđa kluba uspio pronevjeriti 872.000 KM

23/06/2020

Osumnjičeno lice E.M. se tereti da je sa žiro računa kluba falsifikovanjem potpisa odgovornih lica na nalozima za isplatu podiglo, protivpravno prisvojilo i potrošilo 791.712 KM, bez evidentiranja i pravdanja utroška kroz poslovne knjige kluba

Osobe iz Prijedora čiji su inicijali E.M. i D.G. terete se za više krivičnih djela kojima su, kao odgovorna lica sportskog kluba iz ovog grada, pronevjerila više od 872.000 KM, saopšteno je danas iz prijedorske Policijske uprave.

Osumnjičeno lice E.M. se tereti da je sa žiro računa kluba falsifikovanjem potpisa odgovornih lica na nalozima za isplatu podiglo, protivpravno prisvojilo i potrošilo 791.712 KM, bez evidentiranja i pravdanja utroška kroz poslovne knjige kluba.

“Ne evidentirajući novčana sredstava kao javni prihod kluba, u iznosu od 658.607 KM, za period od 2013. do 2018. godine, E.M. je oštetilo budžet Republike Srpske za 49.334 KM po osnovu neisplaćene poreske obaveze”, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeno lice D.G. se tereti da je, falsifikujući potpise na nalozima za isplatu, sa žiro računa kluba podiglo, protivpravno prisvojilo i potrošilo 80.380 KM, bez pravdanja i evidentiranja utroška kroz poslovne knjige kluba.

Policijska uprava Prijedor podnijela je danas Okružnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv ova dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela pronevjera i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, dok je lice E.M. počinilo i treće krivično djelo – utaja poreza i doprinosa.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.