Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi kolega oduševio “Doktora”: Vinales je nevjerovatan

-maverick-vinales-valentino-rossi

Novo lice Yamahe Maverick Viñales blistavom vožnjom na testu u Valenciji nadmašio je, ali i oduševio “Doktora”.

Valja li se iza brda novo ljuto rivalstvo u ekipi Yamahe, ili je veliki “Doktor” konačno pronašao kolegu s kojim će moći da dijeli dobro i zlo?

Valentino Rossi je za sada samo vidno ushićen rezultatom Mavericka Viñalesa, pa izgleda da će odnosi među novim kolegama u japanskoj ekipi 2017. biti harmonični.

„Bio je prilično impresivan na testu. U stanju je da vozi krug za 1,29 sekundi. To je odličan rezultat. Mislim da je ovo bio sjajan debi za njega.” izjavio je Valentino Rossi nakon što se Maverick Viñales pridružio fabričkom timu Yamahe i na oba dana testiranja u Valenciji sa motociklom iz 2016. postizao najbolja vremena.

„Uporedili smo novi motor sa starim, i novi agregat sa šasijom. Imamo još mnogo posla da obavimo posebno s motorom. Prvi osjećaj je dobar, ali nam je potrebno nešto novo u podešavanjima. Treba nam ravnoteža, odnosno pravi odnos između šasije i motora“, rekao je Rossi i dodao da je sve što je isprobao u Valenviji već viđeno, ali da ima još dovoljno vremena da se motocikl učini bržim.

On je s tim u vezi zaključio da je za ekipu trenutno najvažnije da ubrza motor nakon prolaska kroz krivinu.