Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nurkić: Odabrao sam pravi tim, lako je igrati s velikim zvijezdama

jusuf-nurkic-1ff33663740a2005

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na današnjoj konferenciji za medije govorio je o svojim očekivanjima od naredne sezone, kao i njegovom toku priprema nakon oporavka od povrede desne noge koju je zadobio početkom aprila 2017.

Novinare je najviše iznenadio novi Jusufov izgled, odnosno činjenica da se pojavio znatno mršaviji u odnosu na prošlu sezonu. Istakao je da je tokom pauze smršao oko 16 kilograma i da će se to pozitivnije odraziti na njegovu igru.

– Ne znam kako će se to odraziti na igru ili šta vi očekujete od mene, ali znam šta očekujem od sebe. Isti sam igrač, samo ću igrati više minuta nego prije i valjda biti brži i pokretljiviji, istakao je Nurkić koji je dodao da nikome ne mora ništa dokazivati.

– Znam ko sam kada dobijem priliku igrati. Trener mi je dao priliku da igram i pokažem ko sam. Kada sam došao prošle sezone osjećao sam se kao rookie, ali dali su mi šansu da igram. Očekivao sam da budem tu, ali nisam očekivao da igram sa zvijezdama poput CJ-a i Damiana. Lako je igrati sa njima i drago mi je da sam odabrao pravi tim, istakao je Nurkić.


Nurkić press by watch-it-now