Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Nurkić: Povlačim šta sam rekao, nisam trebao oprostiti Greenu

jusuf nurkić
Foto: Phoenix Suns

Green se vratio nakon mjesec dana “hlađenja” i od tada je bio bez ikakvih ispada, a nije ništa loše napravio ni sinoć, osim što je ovaj put emocije ispuštao bahatom proslavom

Golden State Warriorsi pobijedili su Phoenix Sunse 113:112 tricom Stephena Curryja 2.5 sekunde prije kraja u prvoj utakmici ovih protivnika nakon povratka Draymonda Greena iz suspenzije zarađene zbog udaranja Phoenixova centra i reprezentativca BiH Jusufa Nurkića.

Njih su dvojica, uprkos ludoj utakmici i Curryjevu junaštvu, bila u centru pažnje zahvaljujući Nurkićevim izjavama o Greenu, koje je Curry lično nazvao idiotskim. Nurkić je zamjerio Greenu na provokacijama nakon što je jednom zabio preko njega pa pljesnuo po parketu, poručujući mu da je “premalen” da ga zaustavi.

Na utakmici istih protivnika 13. decembra u Phoenixu Green se u jednom duelu, dok mu je Nurkić bio na leđima, okrenuo, zamahnuo i udario bivšeg igrača Cedevite u glavu. Zbog brojnih sličnih incidenata u karijeri NBA liga ga je zatim suspendirala na neodređeno vrijeme i tražila da ide na kurseve o kontroli emocija i sprečavanje ovakvih ispada, a Nurkić ga je tada branio i rekao da “tom bratu treba pomoć”.

Green se vratio nakon mjesec dana “hlađenja” i od tada je bio bez ikakvih ispada, a nije ništa loše napravio ni sinoć, osim što je ovaj put emocije ispuštao bahatom proslavom, po kakvima je poznat cijelu karijeru. Nurkić očito smatra da, ako nije njih izbacio iz repertoara, neće ni nasilno ponašanje.

“I dalje radi scene”, objasnio je Nurkić. “Pokušava udarati ljude, raditi ono što i uvijek, ali nije me briga. Ovaj put su pobijedili, vidjet ćemo što će biti za mjesec dana.”

Green je doslovno ostao bez teksta kad su mu prenijeli Nurkićeve riječi, pa je nakon desetak sekundi tišine odgovorio: “Mislim da sam se odlično ponašao. Pokušao mi je ući u glavu i nije mu uspjelo. Ako hoćete da budem tih kao on, to neću nikad biti jer tihi momci ne pobjeđuju.”

Stephen Curry samo se nasmijao na Nurkićev komentar i nazvao ga idiotskim. “Draymond nam daje puno energije i takmičarskog duha potrebnog da dobijemo ovakve utakmice. Svi će govoriti o onome što je Nurkić rekao, koliko god idiotski bilo, ali ovo mu je bila najbolja utakmica otkako se vratio. Hodao je na rubu, ali to je ono što on radi, bez toga je kao da ja ne šutiram trice”, rekao je Curry.