Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KRITIKOVAO KSBIH

Nurkić: Znate dobro kako funkcioniše kod nas. Tri Bošnjaka, tri ova, tri ona..

nurkic fiba22

Upitao je šta to vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu

Najbolji bh. košarkaši oprostili su se od Eurobasketa nakon poraza od favorizovane reprezentacije Litvanije rezultatom 70:87.

– Kod nas je uvijek ili dobro, ili zlo. Ponosan sam na momke, na stručni štab, sve koji su doprinijeli da bude ovakva atmosfera, uz sve turbulencije. Kako smo počeli ovo je impozantno šta smo uradili. Ponosim se njima, čestitam svima koji su sudjelovali. Litvaniji isto čestitam. Dali smo stvarno maksimum. Mislim da BiH može biti ponosna – rekao je Nurkić u mix zoni nakon susreta.

Tvrdi da BiH ima dobru bazu za budućnost, ali da se moraju završiti brojne stvari van terena, što počinje od Košarkaškog saveza.

– To počinje od nacionalnog saveza, prvenstveno šta imamo, pripreme, da li imamo ljude koji nas vode tek 10 dana ranije. Puno toga ima prije sporta, kao što vidite za sport je najlakše. Ko god izađe pravi maksimum, usudio bih se reći i više od toga. Jednostavno ovo što su momci napravili ovih mjesec i nešto dana, siguran sam da ni u Bosni i Hercegovini, osim ovih fanatika, nisu nam davali ovakve šanse – istakao je Nurkić, a onda je govorio o krovnoj kući bh. košarke.

– Znate dobro kako funkcioniše kod nas. Tri Bošnjaka, tri ova, tri ona.. dajte meni predsjednika saveza, i upravni odbor i direktora i više nikada nećete imati problema ni sa pripremama, ni sa hranom, ni sa hotelima. Ja sam spreman da preuzmem sve funkcije, ako mislite da je do mene.

Upitao je šta to vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu.

– Ljudi moramo shvatiti da je reprezentacija iznad svega. Ako želite da reprezentacija bude iznad svega, u bilo kom sportu, bilo gdje, moramo stvoriti uslove, inače nećemo moći naprijed. Možemo praviti čuda, a ovo su čuda, 12 momaka je ovdje dalo svoj maksimum. Ponosan sam na njih, ali mi je žao što nismo prošli dalje jer smo dali i zadnji atom snage – poručio je Nurkić.