Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Galić-Pietrowicz

Saradnja Granične policije BiH i Ambasade SAD u BiH bit će dodatno unaprijeđena

l_6de1e1dd287ad252d51a323f912f6263

– Zaključeno je da će, dosadašnja uspješna saradnja između GPBiH i Ambasade SAD-a u BiH, biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima rada te su dogovoreni i daljnji modaliteti saradnje dviju institucija, u idućem razdoblju – saopćeno je iz Granične policije BiH

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić primio je u nastupni posjet Nicholasa Pietrowicza, atašea za sigurnost u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH i njegovog saradnika Tomislava Cvitanušića u Glavnom uredu GPBiH.

Direktor Galić prezentirao je, na tom sastanku, organizaciju i rad Granične policije BiH(GP BiH) i aktivnosti koje provode pripadnici GPBiH u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta te izrazio zahvalnost Vladi SAD-a za dugogodišnju saradnju i potporu.

– Vlada Sjedinjenih Američkih Država kontinuirano pruža potporu Graničnoj policiji BiH kroz različite vrste donacija i obuka za policijske službenike GPBiH, što nam je od izuzetnog značaja. Zahvaljujem, u ime Granične policije BiH i u osobno ime, Vladi SAD-a za to što su uvijek otvoreni pomoći kad iskažemo potrebu za tim, ali i što prepoznaju važnost ulaganja u ovu policijsku agenciju, prije svega u vidu specijalističke opreme, da bismo učinkovitije štitili državnu granicu – istaknuo je direktor Galić.

– Zaključeno je da će, dosadašnja uspješna saradnja između GPBiH i Ambasade SAD-a u BiH, biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima rada te su dogovoreni i daljnji modaliteti saradnje dviju institucija, u idućem razdoblju – saopćeno je iz Granične policije BiH.