Nurkićev double-double u porazu Portlanda, Miami u doigravanju

jusuf-nurkic-56deb29fec93b800

Najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić upisao je “double-double” učinak u porazu Portland Trail Blazersa na gostovanju protiv Dallas Mavericksa rezultatom 115:109.

Nurkić je za 27 minuta provedenih na parketu postigao 15 poena, 13 skokova, te po jednu asistenciju i blokadu. U njegovom timu istaknuo se Damian Lillard s 29 poena, pet skokova i osam asistencija, a CJ McCollum je dodao 16 poena, četiri skokova i osam asistencija.

Dallas Maverickse u ovom meču je krasila timska igra, što je rezultiralo s nekoliko igrača koji su postigli dvocifren broj poena. Dennis Smith Jr. je postigao 18, a Yogi Ferrell, J.J. Barea i Harrison Barnes po 15 poena.

Dallasu je to bila tek 24. ovosezonska pobjeda, a ekipa zauzima 13. mjesto zapadne konferencije. Portland je u istoj konfereniji treći i nastupit će u playoffu NBA lige.

Miami Heat je pobjedom protiv Atlanta Hawksa sa 101:98 potrdio plasman u playoff.

Najbolji strijelac Miamija bio je Slovenac Goran Dragić s 22 poena i 10 skokova. U timu Atlante istaknuo se John Collins s 19 poena.

Na istoku NBA lige ostalo je još jedno playoff mjesto za koje se bore trenutno osmoplasirani Milwaukee Bucksi i Detroit Pistonsi koji su na devetom mjestu.