Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stroga pravila

NY Times: Đoković ne može igrati na US Openu jer nije vakcinisan

Novak ?okovi? odradio trening u Melbourneu
Serbian Novak Djokovic (ATP 1) pictured at a training session ahead of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Wednesday 12 January 2022 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2022 edition of the Australian Grand Slam takes place in the ongoing pandemic. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON Photo: PATRICK HAMILTON/BELGA

NY Times piše da se Đoković prema trenutnom zakonu vodi kao nevakcinisani stranac i kao takav ne može ući u Sjedinjene Američke Države

Nakon što je Novak Đoković propustio prvi Grand Slam sezone, Australian Open, jer nije mogao ući u Australiju zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa, čini se da mu se takav scenarij sprema i na posljednjem Grand Slamu sezone. Naime, kako tvrdi New York Times, Đoković neće moći igrati na US Openu.

NY Times piše da se Đoković prema trenutnom zakonu vodi kao nevakcinisani stranac i kao takav ne može ući u Sjedinjene Američke Države. Postoji mogućnost da dobije medicinsko izuzeće, ali Teniski savez SAD-a nema namjeru od vlasti tražiti poseban tretman za Đokovića, tvrdi NY Times.

Istaknimo i da je US Open odlučio da će ruski i bjeloruski teniser i teniserke moći nastupiti na zadnjem Grand Slamu sezone, ali ne pod zastavama svojih država. Podsjetimo, na Wimbledonu oni nemaju pravo nastupa pa su ATP i WTA odlučili da se londonski Grand Slam ove godine ne igra za bodove.

Đoković je u svojoj karijeri tri puta osvojio US Open (2011., 2015. i 2018.), a prošle godine je u finalu izgubio od Danila Medvedeva i tako propustio šansu da osvoji sva četiri Grand Slama u 2021. godini.