Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

japan

Obilne kiše i jaki vjetrovi: Tropska oluja promijenila raspored olimpijskih takmičenja

Japanska meteorološka agencija prognozirala je da će Nepartak donijeti obilne kiše, jake vjetrove i visoke valove na sjeveroistok Japana prije dolaska u srijedu oko podneva sjeverno od glavnog grada

Obalna tropska oluja donijela je vjetar i kišu u regiju Tokio i uticala je na raspored nekih olimpijskih takmičenja u utorak.

Japanska meteorološka agencija prognozirala je da će Nepartak donijeti obilne kiše, jake vjetrove i visoke valove na sjeveroistok Japana prije dolaska u srijedu oko podneva sjeverno od glavnog grada.

Tropska oluja imala je vjetrove brzine 72 kilometra na sat oko podneva u utorak u blizini Chibe na japanskoj srednjoistočnoj obali, objavila je agencija. Prognozira se da će oluja zadržati trenutnu snagu tokom dana, ali da će oslabiti prije nego što se spusti u blizini grada Akita, oko 570 kilometara sjeveroistočno od Tokija.

Upozorenja o oluji i visokim valovima izdana su za obalna područja prefektura Miyagi i Fukushima.

Očekuju se određeni poremećaji u prometu u sjevernoj regiji. Saobraćanje ekspresnih vozova Shinkansen trebao bi biti obustavljen od utorka navečer, moguće do srijede ujutro, prema East Japan Railway Co.

Stanovnici sjeverne regije pozvani su na oprez i ranu evakuaciju u slučaju povećanih rizika od poplave ili klizišta.

Na Olimpijskim igrama, neki događaji za srijedu pomaknuti su za utorak. Takmičenja u streljaštvu, veslanju i jedrenju također su dobila novi raspored.