Melbourne

Objavljene fotografije s aerodroma: Đoković deportovan iz Australije

djokovic

Srbijanski teniser je tako nakon 11 dana pravne borbe, koju je izgubio, napustio Australiju

Novak Đoković je deportovan iz Australije. Uz pratnju australijske granične policije ukrcao se danas na let koji je u 12:30 trebao krenuti iz Melbonournea za Dubai i poletio s malim zakašnjenjem.

Srbijanski teniser je tako nakon 11 dana pravne borbe, koju je izgubio, napustio Australiju. Pola sata prije leta na društvenim mrežama pojavile su se i prve fotografije Đokovića nakon odluke suda o deportaciji.

Snimljen je na aerodromu u Melbourneu u društvu Gorana Ivaniševića i ostalih ljudi koji se brinu o njegovoj karijeri. Đoković će iz Australije letjeti za Dubai, gdje će onda presjesti na avion za Beograd.

Do Dubaija ima oko 13 sati leta ako je linija direktna, a za pretpostaviti je da jest. Nakon toga ga čeka još 5-6 sati leta od Dubaija do Beograda pa ga se u Srbiji očekuje sutra prijepodne.

Podsjetimo, Australijski savezni sud presudio je danas protiv Novaka Đokovića u slučaju protiv ministra Hawkea. Najbolji teniser svijeta stigao je u Australiju na prvi Grand Slam sezone s medicinskim izuzećem od cijepljenja.

Prvo mu je odbijena viza pa ju je onda dobio nakon žalbe na sudu. Poslije toga mu je australijski ministar imigracije Alex Hawke otkazao vizu pa su dvije strane opet završile na sudu.

Đoković će današnjom odlukom suda ostati bez nastupa na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta. Ostat će i bez prilike osvojiti 21. Grand Slam u karijeri i tako pobjeći Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji također imaju po 20 titula.

Australijski premijer Scott Morrison ranije danas pozdravio je odluku Federalnog suda koji je podržao ukidanje vize Novaku Ðokoviću, navodeći da će ta odluka pomoći “da granice Australije ostanu jake i bezbjedne”, prenosi Tanjug.