Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljeni sastavi timova Davis Cup reprezentacija BiH i Japana

Davis cup meč BiH – Tunis

Bosanskohercegovački teniseri Mirza Bašić (ATP 81.), Tomislav Brkić (264.), Nerman Fatić (533.) i Darko Bojanović (955.) predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u play-off meču Davis Cupa protiv selekcije Japana u Osaki od 14. do 16. septembra.

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur zbog povrede propušta gostovanje u Japanu, a Tomislav Brkić će i ovoga puta, osim igračke, imati i ulogu kapitena, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Kao novi član selekcije BiH u Osaku putuje mladi Darko Bojanović, igrač koji je rođen i živi u Njemačkoj, ali se takmiči pod zastavom Bosne i Hercegovine. Bojanović se u tim dobro uklopio kada je u prošloj sezoni Davis Cupa trenirao sa našim teniserima za vrijeme susreta s Poljskom u Zenici.

Japan će nastupiti u sastavu: Taro Daniel (ATP 64.), Yuichi Sugita (91.), Go Soeda (176.) Yasutaka Uchiama (271.), Ben McLahlan (-/24.), a kapiten tima je Satoshi Iwabuchi.

Ovo je prvo odmjeravanje snaga japanskih i bh. tenisera u historiji šampionata u kojem će domaća ekipa nastojati da se petu godinu zaredom zadrži u najvišem rangu, dok su naši teniseri prvi put izborili mogućnost da igraju za ulazak u Svjetsku grupu.

Okupljanje bh. tima i prvi treninzi u Teniskom centru Utsubo u Osaki predviđeni su za ponedjeljak 10. septembra. Žrijeb je najavljen za četvrtak 13.septembra, nakon čega će biti poznat raspored mečeva.

Play-off za Svjetsku grupu igra se po starom, trodnevnom modelu koji predviđa pet mečeva na tri dobijena seta.