Oboreno 12 državnih rekorda na plivačkom mitingu ”Mladi za mlade”

bazen otoka
Ilustracija

Internacionalni plivački miting ”Mladi za mlade” završen je danas na Olimpijskom bazenu Sarajevo.

Miting, koji je okarakterisan kao najmasovniji plivački miting u BiH, organizira udruženje “Mladi za mlade“ i Plivački klub Sport time, dok je suorganizator Olimpijski bazen Sarajevo.

Na ovogodišnjem mitingu koji je bio kvalifikacioni za olimpijske igre u Rio de Janeiru naredne godine učestvovalo je 394 takmičara iz 33 plivačka kluba i sedam država, odnosno Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Crne Gore, Velike Britanije i BiH, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Sarajevo.

Miting je zabilježio veliki broj oborenih državnih rekorda, deset individualnih i dvije štafete. Državni rekorderi u plivanju ove godine su Tarik Gušić (PK Sport time), Amar Šapčanin (PK Sport time), Jovan Lekić (22 April Banja Luka), Amina Kajtaz (PK Jug-Dubrovnik) i Emina Pašukan (PK Bosna), dok su klubovi Olimp Banja Luka i Orka Mostar rekorderi štafete.

Najuspješniji klubovi po broju osvojenih medalja su PK Sport time iz Sarajeva, PK Bosna iz Sarajeva, Jug iz Hrvatske, Orka iz Mostara, 22 April iz Banja Luke, itd.

Miting je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Ranko Čović, a otvorenju su prisustvovali sekretar Gradske uprave Grada Sarajevo Elvir Hadžiahmetović i direktor Olimpijskog bazena Sarajevo Avdija Hasanović.