Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trilateralni skup Srbije, BiH i Turske u Beogradu

beograd

Ministar ekonomije Republike Turske Nihat Zeybekci stigao je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ nešto pre 21 čas, gde ga je dočekao ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozay.

Ministar Zeybekci će se sutra u okviru zvanične posete Beogradu, zajedno sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Glavni razlog posete Zeybekcija je sutrašnje potpisivanje srednjoročnog programa od 2016. do 2018. godine o saradnji trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Turske i BiH, sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem.

Kasnije u toku dana Zeybekci i Ljajić će prisustvovati svečanom otvaranju prve poslovnice „Halkbanke“ u Srbiji, na Novom Beogradu, a nakon toga će se turski ministar sastati na bilateralnom sastanku sa ministrom privrede u Vladi Srbije Željkom Sertićem.

Na kraju svoje posete, ministar Zeybekci će prisustvovati sastanku predstavnika turskih kompanija koje posluje u Srbiji, a koji je organizovala Ambasada Republike Turske u Beogradu.