Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

Od petka kreću egzibicioni teniski turniri

tenis reket (1)

Događaji koji će biti prenošeni uživo održavaće se u akademiji u blizini malog grada Hohr-Grenzhausen

Grupa profesionalnih tenisera koje predvodi Dustin Brown sastaće se u seriji egzibicionih turnira u Njemačkoj počevši od petka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Događaji koji će biti prenošeni uživo održavaće se u akademiji u blizini malog grada Hohr-Grenzhausen.

Profesionalni tenis u muškoj i ženskoj konkurenciji trenutno je pod suspenzijom do jula zbog globalne pandemije koronavirusa.

Brown je rođen u Njemačkoj, ali je od 2002. do 2010. godine predstavljao Jamajku, zemlju iz koje mu je otac. No, od 2010. godine nastupa za zemlju svog rođenja. Trenutno 239. teniser svijeta najveći uspjeh na Grand Slam turnirima ostvario je na Wimbledonu 2013. i 2015. godine, kada je stigao do trećeg kola.

“Sretan samo što ću se ponovo takmičiti. Radujem se što ću otići tamo i raditi ono što volim“, rekao je Brown.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 207.400 ljudi, a potvrđeno je preko 2.990.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 875.000 ljudi.