Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

Volkswagen ponovo otvara fabrike

volkswagen, tvornica

Proizvodni kapacitet u Wolfsburgu za početak biće između deset do 15 odsto i za oko sedam dana dostići će 40 odsto nivoa od prije krize

Njemački proizvođač automobila Volkswagen nastavio je proizvodnju u svom najvećem postrojenju u Wolfsburgu u sklopu šire inicijative za povratak na radna mjesta u Evropi, gdje je pandemija virusa korona uništila potražnju.

Njemačka je usljed smanjenja broja zaraženih virusom ublažila mjere blokade i proizvođači automobila se oslanjaju na sposobnost države da prati i ograniči broj novih slučajeva kako bi mogli da obnove poslovanje.

Grupacija Volkswagen, u čijem SU vlasništvu Skoda, Audi, Bentley, Porsche i Seat, ove sedmice nastavlja proizvodnju u postrojenjima u Wolfsburgu, Portugalu, Španiji, Rusiji, Južnoafričkoj Republici i Češkoj.

Proizvodni kapacitet u Wolfsburgu za početak biće između deset do 15 odsto i za oko sedam dana dostići će 40 odsto nivoa od prije krize.

“Obnova najvećeg postrojenja za proizvodnju automobila u Evropi nakon višesedmičnog zastoja veoma je važan znak našim radnicima, dilerima, dostavljačima, za privredu Njemačke i Evropu”, rekao je zvaničnik Volkswagen Andreas Tostmann.

Planovi Volkswagen slični su onima koje su najavili konkurenti poput Renaulta, Peugeuta i Fiat Chryslera.