Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pod vodstvom novog selektora

Odbojakšice BiH danas u latvijskom Dugavpilsu počinju kvalifikacije za EP

270421_begic_ljubicic

Odbojakšice BiH danas će prvi put s klupe predvoditi novi selektor Stevan Ljubičić, a u istoj grupi, osim BiH i Slovenije te domaćina prvog turnira Latvije, nastupaju i odbojkašice Češke Republike

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, današnjim susretom u latvijskom gradu Dugavpilsu protiv Slovenije (15.00 sati), započinje nastup na 1. kvalifikacijskom turniru grupe F za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine, koje će se igrati u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Odbojakšice BiH danas će prvi put s klupe predvoditi novi selektor Stevan Ljubičić, a u istoj grupi, osim BiH i Slovenije te domaćina prvog turnira Latvije, nastupaju i odbojkašice Češke Republike.

Latvija i Češka svoj međusobni duel u istom gradu igraju danas s početkom u 18.40 sati. U drugom kolu BiH sutra igra protiv Češke (15.00 sati), a Slovenija protiv Latvije (18.40), dok će zadnjeg dana turnira, u subotu, 8. maja, bh. odbojkašice igrati protiv Latvije (18.40). Prethodno će, istog dana, igrati Slovenija i Češka (15.00).

Po završetku turnira u Latviji sve selekcije sele u Zenicu, gdje će od 14. do 16. maja igrati drugi, završni turnir nakon kojeg će biti i poznate dvije prvoplasirane ekipe iz ove grupe, koje će se plasirati na EP.