Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbojkaši 7 Lukavca u derbiju bolji od Slobode

7_lukavac

Odbojkaši 7 Lukavca u derbiju 16. kola Superlige Federacije BiH lakše od očekivanja pobijedili su tuzlansku Slobodu rezultatom 3:1 (25:19, 19:25, 25:9, 25:11).

Na taj način Lukavčani su naporavili veliki korak ka povratku u Premijer ligu, dok će Tuzlaci priliku za proboj u društvo najboljih bh. odbojkaša tražiti najvjerovatnije iduće sezone.

Bodreni navijačima, domaći odbojkaši dobro su otvorili meč dobivši prvi set 25:19.

Tuzlaci su u drugom uzvratili istom mjerom (19:25) i na trenutak se činilo da će meč imati završnicu kao u prvom dijelu prvenstva, kada su Lukavčani u Tuzli slavili s 3:2.

Međutim, treći i četvrti set protekli su u apsolutnoj dominaciji igrača trenera Alena Džambića, dok su gosti “zablokirali” i djelovali su gotovo početnički. U posljednja dva seta osvojili su ukupno 20 poena.

Iako je do kraja prvenstva ostalo da se igra još šest kola, Lukavčani su pobjegli Slobodi 4 boda.

Tuzlake je na tabeli pretekao i Ilijaš nakon sinoćnje pobjede protiv MOK Zavidovića (3:0) i oni, obzirom na raspored u preostalim kolima, po svemu sudeći jedini imaju mogućnost da preteknu Lukavčane u borbi za naslov prvaka.

Naime, dbojkaši Ilijaša jedini su do sada nanijeli poraz ekipi 7 Lukavac (3:1), a uzvratni susret ova dva rivala tek predstoji u Lukavcu.

Ekipa 7 Lukavca trenutno vodi sa 44 boda, Ilijaš ima 41, Sloboda 40…