Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sportašica iz goražda

Odbojkašica Ajla Paradžik ostaje u elitnom francuskom klubu

Ajla Paradžik

Stalna članica državne reprezentacije i jedna od najboljih sportašica BiH koja je svoju karijeru nastavila u eliti ženske odbojke u Francuskoj, u jednoj od najjačih liga Evrope, vratila se u Goražde nakon prekida sezone, kako bi za vrijeme pandemije bila sa svojom porodicom

Najuspješnija goraždanska odbojkašica Ajla Paradžik za vrijeme pandemije koronavirusa boravi u rodnom gradu.

Stalna članica državne reprezentacije i jedna od najboljih sportašica BiH koja je svoju karijeru nastavila u eliti ženske odbojke u Francuskoj, u jednoj od najjačih liga Evrope, vratila se u Goražde nakon prekida sezone, kako bi za vrijeme pandemije bila sa svojom porodicom.

– Ovdje sam već više od mjesec dana, stigla sam 20.marta, provela karantin u trajanju od 14 dana sa svojom porodicom, u samoizolaciji. Došla sam ovdje upravo zbog pandemije, prvenstvo je prekinuto 13. marta, a u Francuskoj je već 15-og postao totalni karantin države, tako da, nakon saglasnosti predsjednika kluba i trenera, da možemo da se vratimo svojim kućama zbog pandemije, sve igračice su se spakovale i vratile kući da budu sa svojim porodicama u ovo vrijeme – kaže Ajla.

Boravak u rodnom gradu provodi korisno i ugodno i nastoji nadoknaditi propušteno sa najmilijima, a trudi se ostati u dobroj formi tako da ni treninzi nisu zapostavljeni.

-Svi dani su otprilike isti. Ujutro ustajem rano i idem na trčanje i odradim trening. Ostatak dana provodim sa porodicom, eventualno ako izađem to je do marketa ili da se vidim sa drugaricom i momkom. Čitam knjige, gledam filmove i što se kaže „sreća u nesreći“ sad imam više vremena da provedem sa svojom porodicom i sestrom, da nadoknadim sve ono što izgubim u toku sezone – ističe sportašica u razgovoru za Fenu.

A sezona za Ajlin klub “Vandoeuvre Nancy” u francuskoj Ligue A bila je prilično uspješna, završili su na šestoj poziciji, dva kola prije kraja regularnog dijela takmičenja.

– Bez obzira na ta dva kola, mi bi zadržali našu šestu poziciju i plasirali bi se u play-off u kojem su šanse bile jako velike i mogli smo tu da izborimo i polufinale, ali eto desila se ova pandemija koja je to prekinula. U svakom slučaju, mi smo napravili jako dobar, tačnije historijski uspjeh ovog kluba, ostvarili smo naš cilj, tako da, bez obzira što je prvenstvo prekinuto mi smo zadovoljni uspjehom i onim što smo ostvarili do tog trenutka – pojašnjava Ajla koja je i za narednu sezonu osigurala angažman u francuskom timu.

-Produžila sam ugovor na još jednu sezonu tako da ostajem u Vandoeuvre Nansy i jako sam sretna zbog toga što smo postigli dogovor. Sezona je bila jako dobra i uspješna, drago mi je što sam otišla da igram tu ligu i na tom nivou, i još mi je draže što ću igrati tamo još jednu godinu – ističe ona.

Iako se može pohvaliti sjajnom internacionalnom karijerom, talentovana Goraždanka ističe kako joj je uvijek najdraže nositi državni dres.

-To je poseban osjećaj i želim svakom sportisti da to doživi. Što se tiče takmičenja reprezentacije bilo je planirano da u maju igramo Evropsku ligu, međutim zbog ove situacije sve je to otkazano i sva takmičenja na nivou reprezentacije su otkazana do 1. jula. Mi se iskreno nadamo da ćemo se okupiti u avgustu da igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo – dodaje uspješna sportašica koja je pravi primjer da se upornost i rad uvijek isplate.

-Moj moto je uvijek bio – rad, red i disciplina i smatram da je to odlika svakog uspjeha i posla, a posebno sporta u kojem najveći dio uspjeha dolazi ako radite. Talenat je tu samo da olakša da savladate tehniku određenog sporta, a sve ostalo je samo rad – zaključuje Ajla Paradžik.