BiH

Prognoza vremena

Nakon sunčanih dana dijelove BiH će pogoditi obilnije padavine

25/04/2020

Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 7, na jugu do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 20 i 25 stepena

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni će biti lokalno kiše i pljuskova.

Padavine se očekuju većinom na sjeveru, sjeveroistoku i istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine, zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 7, na jugu do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 20 i 25 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu naoblaku.

Najniža jutarnja temperatura zraka će oko 5, a najviša oko 23 stepena.

Sutra u Bosni i Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. U večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi. Jači pljuskovi su najizgledniji na sjeveru, sjeveroistoku i istoku. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U nedjelju će biti sunčanije u Hercegovini. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.