Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

historijski nastup

Odbojkašice BiH na otvaranju EP poražene od Srbije, meč obilježio duel dvije sestre

odbojkasice bih (1)

Utakmica je donijela duel sestara Bošković, odnosno Tijane, koja brani boje Srbije, i Dajane, koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u svom prvom susretu na Evropskom prvenstvu poražena od reprezentacije Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. odbojkašice su prvi put u historiji izborile plasman na EURO, na kojem igraju u grupi “A” sa selekcijama Belgije, Azerbejdžana, Francuske, Rusije i domaćina Srbije.

Prvi susret između odbojkašica BiH i Srbije završen je rezultatom 3:0 u setovima u korist domaćica.

Favorizovana selekcija Srbije dobila je prvi set 25:11, drugi set je završen u korist izabranica Zorana Terzića 25:18.

Izabranice selektora BiH Stevana Ljubičića nisu uspjele pobijediti ni u trećem setu, koji je završen rezultatom 25:14 u korist odbojkašica Srbije.

Utakmica je donijela duel sestara Bošković, odnosno Tijane, koja brani boje Srbije, i Dajane, koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je prvi put da su sestre Bošković igrale jedna protiv druge u reprezentativnoj odbojci, iako su bile protivnice u klupskoj.

Evropsko prvenstvo je na programu od 18. augusta do 4. septembra ove godine, a osim Srbije domaćini su još Hrvatska, Rumunija i Bugarska.

U osminu finala Evropskog prvenstva za odbojkašice plasirat će se po četiri selekcije iz svake od četiri grupe.

Bh. odbojkašice su u junu ove godine osvojile Srebrenu ligu i izborile plasman u CEV Zlatnu ligu naredne sezone.