Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbojkašice BiH susretom protiv Španije počinju kvalifikacije za EP

odbojkasice bih34

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će započeti kvalifikacije za odlazak na evropsko prvenstvo 2017. godine.

Prvi turnir u francuskom gradu Bordeauxu igrat će se od 16. do 18. septembra. Odbojkašice BiH turnir otvaraju susretom protiv Španije koji počinje u 17 sati, dok se u drugom susretu sastaju Belgija i Francuska.

Selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije BiH Goran Nešić izjavio je da bh. selekcija ne ide “sa podignutom bijelom zastavom”. Ističe da njegova ekipa može igrati sa svim protivnicima, ali naglašava da je sam plasman u drugi krug kvalifikacija veliki uspjeh.

– Idemo da napadnemo i da odigramo u ovom trenutku onoliko koliko možemo. Ne bih da zvuči kao alibi, ali u svakom slučaju smo oslabljeni s obzirom na to da Anđelka Radišković neće biti sa nama – kazao je Nešić.

On je za turnir odredio 12 odbojkašica, a na spisku su: Vera Kostić, Ajla Hadžić, Dragana Bartula, Edina Begić, Arijana Okuka, Ajla Paradžik, Ana Gajić, Verica Simić, Sanja Kojić-Đurić, Ajla Sinanović, Milica Ivković i Nevena Čvoro.

Nakon turnira u Francuskoj, iste reprezentacije će otputovati u Antwerpen (Belgija), gdje će od 22. do 25. septembra 2016. godine odigrati drugi turnir druge runde kvalifikacija.

Raspored utakmica reprezentacije BiH na turniru u Bordeauxu:

16. septembra: BiH – Španija (17.00)
17. septembra: BiH – Francuska (20.00)
18. septembra: Belgija – BiH (20.00)