Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Ukloniti nelegalno postavljene bilborde i plakate na Ilidži

unnamed-3

I tokom ove predizborne kampanje Ilidža nije pošteđena bilborda i plakata političkih stranaka postavljenih na neprimjerenim mjestima. U tome najviše prednjači vladajuća SDA, a isto to čine SBB i SBiH. Pomenute političke stranke postavljanjem bilborda i plakata na neprimjerenim mjestima su još jednom pokazale da zakoni ove države za njih ne vrijede.

Podsjećamo javnost da je aktualni načelnik, Senaid Memić ekspresno zahtjevao da se uklone plakati kojima su građani izrazili nezadovoljstvo prodajom dijela zemljišta kuvajtskom investitoru na Vrelu Bosne, te da se sankcionišu oni koji su to učinili.

Ovom prilikom pitamo načelnika Memića i vladajuću SDA zašto ekspresno ne zahtjeva uklanjanje bilborda i plakata postavljenih na neprimjerenim mjestima? Da li njihovo odobravanje ovog nezakonitog čina znači da na Ilidži živi nedodirljiva politička klasa koja građanima želi vladati prijetnjama, ucjenama i strahom?

Postavljeni bilbordi i plakati na nedozvoljenim mjestima nanose štetu budžetu, kao i privrednim subjektima koji se legalno bave ovom djelatnošću.

Shodno Zakonu o prostornom uređenju KS, SDP BiH Ilidža je već zahtjevala od Federalne uprave za inspekcijske poslove, Direkcije za puteve KS, Općinske Službe za komunalne poslove i Općinske izborne komisije da hitno pristupe uklanjanju bilborda i plakata, te da sankcionišu one koji su ih postavili na nedozovoljena mjesta.