bravo!

Odbojkašice BiH u finalu CEV Srebrene lige

odbojkasice1 (1)

U finalu Srebrene lige naše odbojkašice će igrati protiv Austrije

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u finale CEV Srebrene lige savladavši Sloveniju u Ljubljani na Final Fouru rezultatom 3:1 (25:23, 19:25, 25:22, 26:24).

U prvom setu vodstvo se smjenjivalo i nijedna reprezentacija nije imala prednost veću od tri poena. Naše djevojke su kvalitetnije odigrale završnicu i tako dobile prvi set sa 25:23.

Ekipa Stevana Ljubičića otvorila je drugi set serijom od 4:0, ali Slovenke su ubrzo okrenule i došle do značajnije prednosti, koji nisu ispuštale do kraja drugog seta, koji su dobile sa 25:19.

Kao u prvom setu i u trećem vodstvo se smjenjivalo te niko nije imao više od tri poena prednosti, no ponovo su Zmajice bile bolje u završnici i povele sa 2:1 u setovima.

Do sredine četvrtog seta rezultat je bio u egalu, a onda se BiH “odlijepila” na pet poena, što su Slovenke uspjele istopiti. Ponovo su Zmajice bile najbolje kada je najpotrebnije i dobile su set sa 26:24, a time i meč sa 3:1.

U finalu Srebrene lige naše odbojkašice će igrati protiv Austrije koja je danas pobijedila Portugal sa 3:2, a meč je na rasporedu sutra sa početkom u 20 sati.