Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlazak jednog od najvećih: Manu je rekao košarci zbogom

manu

Otišao je jedan od najvećih košarkaša u istoriji ove igre, veliki Manu Ginobili. 41-godišnji Argentinac objavio je u poruci na Twitteru kako se nakon 23 godine profesionalne karijere povlači iz košarke.

16 godina je proveo u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, svaku od njih u San Antonio Spursima gdje je bio ključni čovjek u osvajanju četiri naslova NBA prvaka.

Ovo je službeno kraj velike ere u povijesti Spursa. Prije Ginobilija su već otišla dva velikana San Antonija. Tim Duncan se umirovio, a Tony Parker je promijenio klub (Charlotte Hornets). Njih trojica su najveći igrači u istoriji franšize uz Admirala, Davida Robinsona. Spursi su u tom razdoblju 18 godina zaredom pobjeđivali 50 ili više utakmica.

Za vrijeme Ginobilijevih 16 sezona nikada nisu propustili nastup u doigravanju i nikada nisu pobijedili manje od 47 utakmica u sezoni.

Krasi ga i velika reprezentativna karijera. 2004. je s Argentinom uzeo olimpijsko zlato, a četiri godine kasnije u Pekingu je uzeo broncu.

Čak i u posljednjoj NBA sezoni je nekim izvrsnim izvedbama u doigravanju pokazao kako i dalje može biti koristan ekipi. Mnogi su zbog toga mislili kako će Manu odraditi još jednu sezonu, ali izgleda da su 23 godine profesionalne košarke uzele želju za povratkom. Ginobili će ostati zapamćen kao moguće najbolji stranac koji je ikada igrao u NBA ligi.

Prije odlaska u NBA igrao je u Andinu, Bianci, Violi te Virtusu iz Bologne, tadašnjem Kinderu. Izabran je kao 57. izbor drafta 1999. i jedna je od većih krađa drafta u NBA povijesti.