Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Atletski savez BiH

Odlazak Osmana Junuzovića nenadoknadiv gubitak za bh. atletiku

Junuzović je osvojio 18 titula državnog prvaka, bio je prvak Balkana 2017. godine, i trećeplasirani na prvim Evropskim igrama u Bakuu 2015.

Iznenadna smrt jednog od najboljih bosanskohercegovačkih atletičara Osmana Junuzovća, koji je u ponedjeljak uvečer preminuo u 27. godini, nenadoknadiv je gubitak za bh. atletiku, izjavio je generalni sekretar Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Milan Pedalo za Fenu.

– Osman Junuzović bio je naš najbolji srednjoprugaš i dugoprugaš. Njegova iznenadna smrt je ogroman gubitak za bh. atletiku, da ne govorim koliki je gubitak za njegovu porodicu, Atletski klub Doboj Istok, Savez, brojne prijatelje u BiH i čitavoj regiji. Izgubili smo čovjeka, sportistu koji je živio atletiku. To je sigurno bio jedan od sportista koji je imao najviše nastupa u toku jedne godine. Nije propuštao ni jednu uličnu ni zvaničnu utrku, odazivao se na sve pozive selektora. U svakom nastupu je davao sve od sebe, branio je boje BiH svim srcem i najveće zadovoljstvo bilo mu je da nastupa u reprezentativnom dresu – kazao je Pedalo.

Junuzović je osvojio 18 titula državnog prvaka, bio je prvak Balkana 2017. godine, i trećeplasirani na prvim Evropskim igrama u Bakuu 2015. Najviše uspjeha imao je u trčanju na 3.000 m, posebno na 3.000 stipl, zatim u utrkma na 5.000 i 10.000 m, a ove godine okušao se i u maratonu u kojem je osvojio titulu državnog prvaka. Bio je pobjednik brojnih utrka u BiH i regionu.