Ostali sportovi

Atletski savez BiH

Odlazak Osmana Junuzovića nenadoknadiv gubitak za bh. atletiku

29/12/2020

Junuzović je osvojio 18 titula državnog prvaka, bio je prvak Balkana 2017. godine, i trećeplasirani na prvim Evropskim igrama u Bakuu 2015.

Iznenadna smrt jednog od najboljih bosanskohercegovačkih atletičara Osmana Junuzovća, koji je u ponedjeljak uvečer preminuo u 27. godini, nenadoknadiv je gubitak za bh. atletiku, izjavio je generalni sekretar Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Milan Pedalo za Fenu.

– Osman Junuzović bio je naš najbolji srednjoprugaš i dugoprugaš. Njegova iznenadna smrt je ogroman gubitak za bh. atletiku, da ne govorim koliki je gubitak za njegovu porodicu, Atletski klub Doboj Istok, Savez, brojne prijatelje u BiH i čitavoj regiji. Izgubili smo čovjeka, sportistu koji je živio atletiku. To je sigurno bio jedan od sportista koji je imao najviše nastupa u toku jedne godine. Nije propuštao ni jednu uličnu ni zvaničnu utrku, odazivao se na sve pozive selektora. U svakom nastupu je davao sve od sebe, branio je boje BiH svim srcem i najveće zadovoljstvo bilo mu je da nastupa u reprezentativnom dresu – kazao je Pedalo.

Junuzović je osvojio 18 titula državnog prvaka, bio je prvak Balkana 2017. godine, i trećeplasirani na prvim Evropskim igrama u Bakuu 2015. Najviše uspjeha imao je u trčanju na 3.000 m, posebno na 3.000 stipl, zatim u utrkma na 5.000 i 10.000 m, a ove godine okušao se i u maratonu u kojem je osvojio titulu državnog prvaka. Bio je pobjednik brojnih utrka u BiH i regionu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.