serena potvrdila

I to se jednom moralo desiti: Odlazi najbolja svih vremena

New Project (38)

Četvrta teniserka u istoriji koja je ostvarila pobjedu na WTA Touru nakon što je proslavila 40. rođendan

Američka teniserka Serena Williams (40) danas je objavila kako će joj ovogodišnji US Open biti posljednji turnir u karijeri u kojoj je osvojila čak 23 Grand Slam titule, jednako toliko Masters titula i čak 20 naslova na Završnom turniru.

Ukupno ima 73 osvojena turnira, a ima i zlato s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Trenutno je 408. na svijetu.

Jučer je u Torontu dočekala prvu pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji na WTA Touru nakon 14 mjeseci, gdje je u dvoboju prvog kola sa 6:3, 6:4 svladala Španjolku Nuriju Parrizas Diaz (WTA – 57.).

Serena je tako postala četvrta teniserka u istoriji koja je ostvarila pobjedu na WTA Touru nakon što je proslavila 40. rođendan, pridruživši se svojoj starijoj sestri Venus, Japanki Kimiko Date Krumm i Martini Navratilovoj. Ujedno, s 35 pobjeda na Canadian Openu postala je najuspješnija teniserka na tom turniru.

“Čini se da ipak postoji svjetlo na kraju tunela. Čini se da se približavam svjetlu… Tako je to u posljednje vrijeme. Jedva čekam doći do svjetla”, slikovito je opisala svoj osjećaj nakon ove pobjede rekorderka u Open eri s 23 pojedinačna Grand Slam naslova.

Žrijeb joj u drugom kolu donosi pobjednicu dvoboja češke kvalifikantice Tereze Martincove i aktualne olimpijske pobjednice, Švicarke Belinde Benčić.