Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novofedorivka

Nešto je žestoko puklo na Krimu, Rusi tvrde da se zrakoplovna baza “sama zapalila”?!

New Project (2)

Snimci podijeljeni na društvenim mrežama također prikazuju stravične stupove dima i vatre kako se uzdižu u zrak u toj regiji

Troje lokalnih svjedoka saopćlo je Reutersu da su čuli nekoliko glasnih eksplozija i vidjeli su crni dim kako se uzdiže iz pravca ruske zrakoplovne baze u Novofedorivki na zapadu Krima u utorak.

Snimci podijeljeni na društvenim mrežama također prikazuju stravične stupove dima i vatre kako se uzdižu u zrak u toj regiji.

Zrakoplovna baza ruske vojske u Novofedorivki nalazi se preko 200 kilometara duboko u pozadini pod ruskom kontrolom.

Još uvijek nema informacija čime je pogođena i je li razlog eksplozija i požara napada Ukrajinaca ili nešto drugo.

Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da se radilo samo o detonaciji “nekoliko projektila municije” ne navodeći bilo kakav razlog eksplozije. Poručili su prvobitno da nema žrtava i da nije u pitanju “ništa značajno”.

No, nešto kasnije, prema ruskim medijima, najmanje jedna osoba je poginula, a pet ih je ozlijeđeno na području zrakoplovne baze Saky na Krimu. Prvi čovjek okupiranog Krima Sergej Aksjonov izvijestio je o jednoj mrtvoj osobi nakon eksplozija u zračnoj luci u Novofedorovki.

“Nažalost, jedna osoba je preminula”, rekao je.

Prema njegovim riječima, nema opće evakuacije na tom području, samo će biti preseljeni stanovnici kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini zračne baze ruske vojske.

Nakon što su se desile ekplozije, zabranjen je prilaz zračnoj bazi na udaljenosti od pet kilometara.

Sličnu reakciju čuli smo od ruske strane i u aprilu kada je na dnu Crnog mora završio najmoćniji ruski ratni brod, krstarica “Moskva”.

Društvene mreže preplavile su snimke trenutka eksplozije.

Ranije su mediji izvijestili da su, prema trojici lokalnih svjedoka, čuli nekoliko glasnih eksplozija u selu i vidjeli crni dim iz smjera ruske vojne zračne baze. Vidljiv je dim na plaži u Jevpatoriji, koja se nalazi 30 kilometara od Novofedorivke.

Prema Telegram kanalima, eksplozije su se dogodile u blizini aerodroma ruskih oružanih snaga (u selu se nalazi vojni aerodrom Saky). Zabilježeno je šest do sedam eksplozija, a očevici kažu da svake minute čuju “nešto poput detonacije granata”.

Ljudi su snimljeni kako bježe s plaža…

Rusija je anektirala Krimski poluotok od Ukrajine u 2014., prenosi Reuters.