Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

27 takmičara

Održan 7. open turnir u stonom tenisu osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine

stoni tenis osobe s invaliditetom

Takmičari su došli iz devet gradova oba bosanskohercegovačka entiteta –  Banje Luke, Sarajeva, Maglaja, Žepča, Olova, Bužima, Bosanske Krupe, Visokog i Breze

U organizaciji Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, u  sarajevskom  R Sport Centru proteklog vikenda održan je 7. open turnir u stonom tenisu osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine. 

Na turniru je  učestvovalo 27 takmičara, koji su nastupili u pet klasifikacionih grupa, od 6.  do 10. grupe, koje predstavljaju igrači u stojećem stavu. 

Zbog nemogućnosti dolaska igrača koji stoni tenis igraju u kolicima i predstavljaju klasifikacione grupe od 1. do 5. nisu mogle biti u takmičarskom procesu.

Takmičari su došli iz devet gradova oba bosanskohercegovačka entiteta –  Banje Luke, Sarajeva, Maglaja, Žepča, Olova, Bužima, Bosanske Krupe, Visokog i Breze.

Turnir je otvorio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, a potom je isto započelo egzibicionim mečem u kojem su se sastali ministar Osmanović i Midhat Kabahija, direktor “Ortosara” iz Sarajeva.

Generalni sekretar Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom FBiH Kasim Cerić izrazio je zahvalnost Ministarstvu kulture i sporta FBiH kao i Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo koji su pomogli organizaciju turnira.