Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se Jusuf Nurkić: Nisam zahtijevao bilo čiju ostavku

nurkic-teletovic

Nakon što su u subotu Elmedin Konaković i Harun Mahmutović, predsjednik i generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine podnijeli ostavke na svoje funkcije, oglasio se danas i Jusuf Nurkić, košarkaš Denvera kojeg u posljednje vrijeme nije bilo u reprezentaciji BiH.

“S obzirom na to da se moje ime dovodi u vezu s ostavkama pojedinih članova Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine želim sportsku javnost u BiH obavijestiti da moje igranje u reprezentaciji nije ovisilo o tome ko je na kojoj funkciji u Savezu niti sam zahtijevao bilo čiju ostavku.

Jedini razlog zbog kojeg nisam igrao za reprezentaciju jesu povrede, za što postoji odgovarajuća medicinska dokumentacija. Kad god sam bio zdrav, igrao sam za reprezentaciju BiH (juniorska, U-20, A-tim), a tako će biti i ubuduće”, napisao je Jusuf Nurkić u kratkoj poruci dostavljenoj medijima.

“Dino je podnio ostavku i umjesto njega dolazi Sejo Bukva. I ja sam podnio ostavku i dogovor je da napravimo skupštinu u narednih mjesec kako bi se pronašao novi sekretar”, potvrdio je jučer Mahmutović.

“Ispunjavamo obećanje Nurkiću, da ne bude da lažemo. On je igrač koji je potreban ovoj državi. Bitno je da on igra”, dodao je Mahmutović.

Konaković i Mahmutović podnijelu su ostavke nedugo nakon što je u medije dospjela priča o ljubavnom skandalu u vrhu KSBiH, između jednog od čelnika Saveza i jedne uposlenice.