Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OKBiH i Amel Tuka potpisali ugovore o sponzorstvu sa Studen Holdingom

Studen Holding – tuka – okbih

Danas je ispred upravne zgrade kompanije Bimal u Brčkom upriličeno svečano potpisivanje ugovora o sponzorstvu između Studen Holdinga i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Osim Olimpijskog komiteta, STUDEN Holding je podržao i najuspješnijeg sportistu u Bosni i Hercegovini, atletičara Amela Tuku, javlja Anadolu Agency.

Ugovore su potpisali predsjednik uprave Studen Holdinga Ilija Studen, potpredsjednik uprave Studen Holdinga za tržište Bosne i Hercegovine Ekrem Hanić, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić i Amel Tuka.

Kao lider u proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda, Studen Holding je prepoznao značaj unapređenja razvoja sporta u Brčkom i BiH, stoga je kompanija Bimal, jedna od članica Studen Holdinga, već tri godine generalni sponzor Ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo iz Brčkog.

Današnjim činom Studen Holding nastavio je da promoviše i gradi imidž BiH kroz sportske uspjehe koje vidi kao motivacionu snagu za svakodnevne obaveze, jer angažovanje i ulaganje u mlade sportiste predstavlja ulaganje u zdravu budućnost Bosne i Hercegovine, poručuju iz ove kompanije.

Studen Holding - tuka - okbih1

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić istakao je da potpisivanjem ugovora o sponzorstvu Studen Holding otvara vrata mladim osobama da razviju svoje sportske vještine. Kisić je rekao da je ovakva strateška podrška ključna za bh. OK kao krovnu organizaciju za najbolje sportiste Bosne i Hercegovine.

Ističući značaj saradnje sa Studen Holdingom, Amel Tuka je naglasio da je ponosan što predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Brazilu.

„Proizvode zemlje pod čijim imenom nastupam doživljavam kao vlastite proizvode, zato ću s ponosom nastupati uz domaće, bh. brendove, uz Bimal jestivo ulje, Agragold šećer i Mingos kafu“ rekao je Tuka.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik uprave Studen Holdinga Ilija Studen rekao je da kada govorimo o modernim imperativima poslovanja, doprinos kvalitetu života neizostavna je obaveza velikih kompanija.

„Studen Holding je prepoznao sopstvene osobine, predanost, odgovornost i kvalitet u našem olimpijskom predstavniku Amelu Tuki, stoga vjerujemo u ostvarenje velikih rezulatata Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama“ istakao je Studen.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovale su članice Ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo koje po deseti put nose titulu prvakinja Bosne i Hercegovine.

Nakon potpisivanja ugovora o saradnji, priređen je obilazak agroindustrijskog kompleksa Studen Holdinga, fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal i Studen-Agrana Rafinerije šećera. Zaposleni su iskoristili ovu priliku da se upoznaju sa najuspješnijim bh. sportistom i da se fotografišu sa njim.

Organizovana je i posjeta atletskom klubu „Cross“ iz Brčkog, čiji su članovi predstavili svoja dostignuća na takmičenjima u zemlji i u svijetu.

Studen Holding osnovan je 1992. godine u Beču, u Austriji, gdje je i sjedište firme. Holding broji više od 600 zaposlenih u 10 zemalja širom jugoistočne Evrope, Brazila i Bliskog istoka. Jedan od osnovnih postulata u poslovanju Studen Holdinga jeste kvalitet udružen sa izvrsnošću. Kombinacija ljudskih kapaciteta, strateških partnerstava i isprobanog poslovnog modela omogućava da se Studen Holding neprestano razvija u pogledu operativne izvrsnosti i zadovoljstva kupaca, što dovodi do progresivnog rasta u smislu udjela na tržištu i međunarodnog prisustva sa svojim ključnim proizvodima.

Nezaobilaznim sastojcima u svakoj kuhinji, Bimal jestivim uljem, Agragold šećerom i Mingos kafom standarde svjetskog kvaliteta pretočili su u domaće proizvode za domaće potrošače.