Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

25.000 dolara

OKBiH osigurao podršku sportistima koji će nastupiti na ZOI Peking 2022

okbih (1)

Također, u sklopu istog programa OKBiH je novčano podržao i mlade sportiste za pripreme učešća na predstojećem Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF Vuokatti 2022, sa ukupnim iznosom u visini od 4.000 USD

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) nastavlja s programom podrške sportista u zimskim sportovima koji do sada već premašuje iznos od 360.000 KM

Za predstojeće Zimske olimpijske igre, koje će biti održane u Pekingu od 4. do 20. februara 2022. godine, OKBiH je kroz fond Olimpijske solidarnosti obezbijedio podršku sportistima u ukupnom iznosu od 25.000 američkih dolara, koji će na prijedlog Skijaškog i Sankaškog saveza BiH biti dodijeljen evidentnim kandidatima “ZOI Peking 2022”.

Kvalifikovani sportisti, koji će dobiti novčanu potporu za pripreme učešća na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama su – Elvedina Muzaferija, alpsko skijanje, Emir Lokmić, alpsko skijanje, Strahinja Erić, ski trčanje, Sanja Kusmuk, ski trčanje, Mirza Nikolajev, sankanje.

Također, u sklopu istog programa OKBiH je novčano podržao i mlade sportiste za pripreme učešća na predstojećem Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF Vuokatti 2022, sa ukupnim iznosom u visini od 4.000 USD.

Ugovore za mlade sportiste su potpisali predstavnici Saveza klizačkih sportova BiH i Skijaškog i Sankaškog saveza BiH.

Za ZOI Peking 2022, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine kao nebudžetski korisnik obezbijedio je značajna novčana sredstva kroz projektne aktivnosti kako bi se naši potencijalni i evidentni olimpijci, ali i “mlade Olimpijske nade” adekvatno pripremili za svoje nastupe na najvećim smotrama zimskih sportova u svijetu, Evropi i dalje.

Novčana podrška sportistima je obezbijeđena u vidu mjesečnih stipendija, a koje su uključivale i sredstva za putovanja na kvalifikaciona takmičenja. Ukupno, OK BiH je stipendirao devet sportista na 28 mjeseci, te uz dodatnu podršku od 25.000 USD izdvojio 360.000 KM.

Pored ovih sredstava, dodijeljena su i novčana sredstva sportistima u vidu nagrade za odličan sportski rezultat, među kojima je Elvedina Muzaferija u iznosu od 7.000 KM.

Olimpijski komitet BiH našim sportistima želi puno sreće u pripremama za ZOI Peking 2022 i EYOF Vuokatti 2022, uz poruku Citius, Altius, Fortius, Communis!, saopćeno je iz OKBiH.