Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sa 12.000 dolara

OKBiH podržao mlade i perspektivne sportiste

ok bih (1)

Ponosna sam na rezultate koje sam postigla i obećavam da ću nastaviti vrijedno trenirati i na najbolji mogući način predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu“ izjavila je Lana Pudar

Olimpijski komitet BiH je putem projekta “Podrška mladim olimpijskim nadama“ podržao Lanu Pudar, Adu Avdagić i Aleksu Vukovića sa ukupno 12.000,00 USD

Olimpijski komitet BiH iako nebudžetski korisnik pronašao je mogućnost i putem Kontinentalnog granta MOK-a, obezbijedio finansijska sredstva za podršku našim najperspektivnijim mladim sportistima.

Tokom održavanje Svečane sjednice Generalne skupštine OK BiH povodom 28. godina od prijema Olimpijskog komiteta BiH u članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, potpisani su ugovori sa Lanom Pudar (plivanje), Adom Avdagić (taekwondo) i Aleksom Vukovićem (biatlon) koji su se izdvojili svojim vrhunskim rezultatima ostvarenim u proteklom periodu. Olimpijski komitet BiH je dodijelio finansijsku podršku u iznosu 4.000,00 USD svakom sportisti pojedinačno. Kontinuiranim podrškama mladim i perspektivnim sportistima daje se šansa za kvalitetniji trenažni proces koji će rezultirati ostvarenjem vrhunskih rezultata i boljoj i kvalitetnoj pripremi za ostvarenje olimpijske norme za predstojeće ZOI Peking 2022.g. i OI Paris 2024.g.

„Ponosna sam na rezultate koje sam postigla i obećavam da ću nastaviti vrijedno trenirati i na najbolji mogući način predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu“ izjavila je Lana Pudar nakon svečanog potpisivanja ugovora.

Predsjednik Kvesić je istakao „Ako želimo osvojiti olimpijske medalje i ako očekujemo vrhunske rezultate, državne institucije moraju podržati bh. mlade i perspektivne sportaše na način sistemskog, uvećanog i konstantnog ulaganja“.