Crna hronika

Akcija Mars

Pripadnici FUP-a uhapsili jednu osobu u Zenici, pronađena droga

27/09/2021

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakovala, te je dalje distribuirala

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih sati provode operativno-taktičku akciju pod nazivom “Mars” na području grada Zenica.

Tom prilikom slobode je lišena jedna osoba inicijala A.B. (1986.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Privedena osoba je od ranije poznata policijskim i sudskim organima, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres jednog objekta na području grada Zenice koje pomenuta osoba koristi, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela i to: improvizovana laboratorija, drobilica, kao i određeni broj zasada koje asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.).

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakovala, te je dalje distribuirala.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Zenici u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije koji su dali doprinos njenom provođenju.

Akcija Federalne uprave policije se provodi u okviru redovne borbe protiv zloupotrebe droga, navodi se u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.