Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EYOF

Olimpijska baklja svečano dočekana u Banjoj Luci

baklja2

Ovim BiH šalje poruku svijetu i međunarodnoj zajednici da možemo kad hoćemo da napravimo i ovako korisne događaje, kazao je Višković

Najuspješniji sportisti, sportski radnici i zvaničnici Republike Srpske danas su ispred Administrativnog centra Vlade RS-a u Banjoj Luci svečano dočekali olimpijsku baklju povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 (EYOF), javlja Anadolu Agency (AA).

Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, predao je baklju kajakašu Darku Saviću. Baklja je u Banju Luku stigla iz Rima, a nakon Banje Luke odlazi u Sarajevo.

U obraćanju okupljenima na svečanosti Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, izrazio je zadovoljstvo što je Banja Luka domaćin olimpijskoj baklji i dodao da je proteklo 35 godina od Olimpijade u Sarajevu.

“Ovo je jedan od događaja koji RS-u, a time i BiH puno znači. Ovim BiH šalje poruku svijetu i međunarodnoj zajednici da možemo kad hoćemo da napravimo i ovako korisne događaje”, kazao je Višković i dodao da je Vlada RS podržala festival s oko četiri miliona KM, a da je siguran da će festival donijeti značajne koristi.

Prema njegovim riječima, borilišta i u RS-u i FBiH su spremna za takmičare.

“Svim takmičarima želim fer i pošteno takmičenje, pobijediće najbolji, ali se nadam da će među pobjednicima biti i neko iz RS-a”, rekao je Višković.

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, nada se da će ovogodišnji EYOF biti najbolje organizovani festival do sada.

“Dolazak ‘Plamena mira’ u našu zemlju za mene je jako poseban trenutak i moja želja je da plamen mira uvijek gori u BiH”, rekao je on.

Nenad Vuković je istakao zadovoljstvo što je olimpijska baklja stigla baš u ulicu Olimpijskih pobjednika u Banjaluci.

“Ovo je jedna od prvih aktivnosti koje ćemo imati u prilici pratiti. S ovim događajima vraćamo na scenu organizuaciju velikih takmičenja u zimskim sportovima”, kazao je on.

EYOF se održava od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a u njemu će učestvovati više od 1.000 takmičara iz oko 50 zemalja.