Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. skijašica

Olimpijski komitet BiH nagradio Elvedinu Muzaferiju sa 7.000 KM

elvedina muzaferija

Elvedina je redovni trogodišnji stipendista Olimpijskog komiteta BiH sa još devet sportista koji se pripremaju za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022.

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH donio je jednoglasnu odluku da skijašica Elvedina Muzaferija bude jednokratno nagrađena sa 7.000 KM u njenom nastojanju da se što kvalitetnije pripremi za predstojeća takmičenja, te plasira na Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022.

Na 24. redovnoj sjednici Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH je analizirao posljednje rezultate Muzaferije, kao i historijski uspjeh koji je ostvarila osvojivši 29. mjesto u kombinaciji u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu, te tako osvojila prve bodove u Svjetskom kupu, što su ujedno prvi bodovi u Svjetskom kupu za neku bh. skijašicu.

Osim pomenute nagrade, Elvedina je redovni trogodišnji stipendista Olimpijskog komiteta BiH sa još devet sportista koji se pripremaju za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022., kao i 14 sportista i stipendista Olimpijskog komiteta BiH, koji su kandidati za Olimpijske igre u Tokiju 2020., saopćeno je iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.