Ostali sportovi

EYOF

Olimpijski plamen ponovo u Sarajevu

07/12/2018

U proteklom periodu održane su akcije čišćenja i uređenja stadiona, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za održavanje svečane ceremonije otvaranja EYOF-a

Olimpijski plamen poslije 34 godine upaljen je na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na stadionu ”Koševo” (na kojem su 8. februara 1984. godine svečano otvorene 14. Zimske olimpijske igre) je danas testirano paljenje olimpijskog plamena za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF), koji će se u Sarajevu i Istočnom Sarajevu održati od 9. do 16. februara 2019.

”U proteklom periodu održane su akcije čišćenja i uređenja stadiona, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za održavanje svečane ceremonije otvaranja EYOF-a na kojoj će prisustvovati desetine hiljada posjetilaca. Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona”, između ostalog navodi se u saopštenju za javnost Općine Centar Sarajevo, u kojem naglašavaju:

”Posljednja aktivnost koja je provedena u okviru uređenja stadiona je testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti olimpijski plamen nakon 34 godine. Paljenje olimpijskog plamena zasigurno će evocirati uspomene na Zimske olimpijske igre održane u Sarajevu 1984. godine”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.