Ostali sportovi

Grčki velikan

Olympiacos odbio igrati protiv Panathinaikosa, prijeti mu izbacivanje iz lige

21/05/2019

Zbog ovakvog poteza, Grčki košarkaški savez bi mogao izbaciti Olympiacos u drugu ligu što bi bilo prvi put u historiji kluba koji je osnovan još 1931. godine

Trostrukom evropskom košarkaškom prvaku Olympiacosu prijeti izbacivanje u drugu grčku ligu nakon što je klub u ponedjeljak odbio nastupiti u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja protiv Panathinaikosa.

Iz Olympiacosa su još ranije objavili kako neće igrati ukoliko se među sucima nađe bilo koji od trojice djelitelja pravde koje su oni postavili na svoju “crnu listu”, a tu su svoju prijetnju u ponedjeljak i ostvarili pa je dvoboj registriran 20-0 u korist Panathinaikosa, prenosi Hina.

Zbog ovakvog poteza, Grčki košarkaški savez bi mogao izbaciti Olympiacos u drugu ligu što bi bilo prvi put u historiji kluba koji je osnovan još 1931. godine.

Nezadovoljni suđenjem iz Olympiacosa su ranije tokom sezone najavljivali istupanjem iz lige i uključivanjem svoje prve ekipe u regionalnu Jadransku ligu u kojoj se takmiče najbolji klubovi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.