Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marrakech

Omar Bojčić sa tri medalje prvo ime Grand Prixa u Maroku!

bojcic-ibrahimpasic – srebro

Naš sjajni takmičar okitio se medaljom u svakoj disciplini u kojoj je nastupio

Paraatletičar Omar Bojičić, reprezentativac BiH, najuspješniji je takmičar Grand Prix mitinga za paraatletičare koji se od 9. do 11. marta 2023. održao u marokanskom Marrakechu.

Bojičić je osvojio čak tri medalje, od kojih su jedna srebrena i dvije bronzane, a oborio je dva državna rekordna, na 200 i 400 metara.

Naš sjajni takmičar okitio se medaljom u svakoj disciplini u kojoj je nastupio.

Drugi je bio na 200 metara (27,48), dok je treća mjesta osvajao u disciplinama 100 (13,11) i 400 metara (1:02,10).

Na ovom izuzetno jakom takmičenju nastupilo je 45 reprezentacija sa svih kontinenata, uz učešće svjetskih i olimpijskih prvaka. BiH je na listi osvajača medalja na 27. mjestu, a sve tri medalje osvojio je upravo Bojčić, koji je bio i jedini naš predstavnik.

Treba dodati da je Grand Prix miting u paraatletici pandam takmičenju poput Dijamantske lige jer okuplja najbolje svjetske paraatletičare koji „traže normu i vizu“ za Paraolimpijske igre i svjetska prvenstva.
Velike zasluge za Bojčićev napredak i rezultate, pored porodice koja mu je glavni oslonac ima i Faris Ibrahimpašić, trener i vodič na trkama. Nekadašnji prvak BiH na 400 metara i vicešampion na 200 je uz mladog Omara tek nekoliko mjeseci. Ibrahimpašić je sa kolegama iz štafete nosilac balkanske bronze iz Istanbula sa Balkanijade, u disciplini 4 X 400.

Bojičić i Ibrahimpašić nadaju se da će kruna napornog rada doći naredne godine na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024.

Uz ovakav rad i napredak, nema sumnje da će se bh. zastava vijoriti na stadionu Saint Denis.