Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Centar organizira besplatnu školu skijanja za 100 učenika

skijanje

Općina Centar, kao i prethodnih godina, u saradnji s Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju i u ovoj školskoj godini organizira besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola s područja središnje sarajevske općine.

Projektom će biti obuhvaćeno oko 100 polaznika slabijeg imovnog stanja, uzrasta od četvrtog do šestog razreda, a za ovu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je 10.500 KM.

JU Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, godinama planira kvalitetne sportske programe za stanovnike ove općine. Jedan od njih je i projekat “Škola skijanja”, a on će se implementirati na Igmanu ili Bjelašnici, zavisno od vremenskih uvjeta.

Realizatori će biti nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao i stručnjaci iz oblasti skijanja.

Cilj projekta je da se učenicima tokom zimske sezone omogući boravak na snijegu kako bi usavršili osnovne elemente skijanja, te kroz takmičarske aktivnosti jačali volju, upornost i odlučnost, saopćeno je iz Općine Centar.

“Škola skijanja” će se odvijati u dvije smjene, prva od 9. do 13. januara, a druga od 16. do 20. januara 2017. godine. Općina Centar je osigurala 39 kompleta skijaške opreme, prijevoz, sendvič i topli napitak za učenike.

Polazak je planiran svako jutro u 8.30 sati s velikog parkinga kod mosta “Suade Dilberović i Olge Sučić” (Vrbanja), a povratak u 15 sati, navodi se u saopćenju.