najbolji srbijanski teniser

Organizatori potvrdili: Đoković ne može da igra na US Openu

Novak ?okovi? odradio trening u Melbourneu
Serbian Novak Djokovic (ATP 1) pictured at a training session ahead of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Wednesday 12 January 2022 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2022 edition of the Australian Grand Slam takes place in the ongoing pandemic. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON Photo: PATRICK HAMILTON/BELGA

Ðoković se našao na listi učesnika US Opena, ali su organizatori najavili da će poštovati odluku američkih vlasti, koji ne dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju

Najbolji srbijanski teniser Novak Ðoković neće moći da igra na posljednjem grend slem turniru sezone US Openu, saopštili su organizatori.

Ðoković se našao na listi učesnika US Opena, ali su organizatori najavili da će poštovati odluku američkih vlasti, koji ne dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju.

“US Open nije uveo obaveznu vakcinaciju za svoje učesnike, ali će poštovati odluku Vlade SAD koja se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih neameričkih državljana”, saopštili su organizatori US Opena.

Ðoković je više puta ponovio da ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa.

Srbijanski teniser je nedavno osvojio Wimbledoni stigao je do svoje 21. grend slem titule.

US će biti održan u New Yorku od 29. augusta do 11. septembra.