Ostali sportovi

Japanska teniserka

Osaka: Imala sam osjećaj ispunjenja dužnosti prema Japanu

26/07/2021

Za mene je to bilo nešto što kao dijete vidite na televiziji, okupljate se oko televizora sa porodicom i gledate cijelu ceremoniju

Japanska teniserka Naomi Osaka rekla je u ponedjeljak da je imala “osjećaj ispunjenja dužnosti” prema Japanu kad joj se pružila prilika da zapali olimpijski kotao na prošlosedmičnoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

S obzirom da joj je ovo prvi put da učestvuje na Olimpijskim igrama, slika Osake odmah su urezane u japansku sportsku historiju kada se pojavila na ekranu dok je nosila olimpijski plamen na Nacionalnom stadionu na kojem nije bila publika.

Upitana o iskustvu nakon pobjede u drugom krugu ženskog prvenstva, Osaka je rekla da razumije težinu “zaista velike časti”, s obzirom na to da je odrasla gledajući ceremonije otvaranja olimpijskih igara, prenosi japanska novinska agencija Kyodo.

– Za mene je to bilo nešto što kao dijete vidite na televiziji, okupljate se oko televizora sa porodicom i gledate cijelu ceremoniju. Znam da su moji baka i djed vjerovatno plakali – rekla je.

– Iskreno, nisam osjećala pritisak. Za mene je više bio osjećaj uzbuđenja i bilo je to kao osjećaj ispunjenja dužnosti. To je bilo nešto što sam željela postići – kazala je Osaka.

Osaka se takmiči na svom prvom teniskom turniru otkako se povukla sa French Opena krajem maja nakon što je javno govorila o tome kako se bori sa anksioznošću.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.