Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

taekwondo

Osam zlata, četiri srebra i četiri bronze za Sarajlije u Innsbrucku i Ulcinju

taekwondo_Ulcinj

U okviru nastupa takmičara Novog Grada, u Austriji u konkurenciji od 1200 takmičara najznačajniji rezultat su ostvarili Irfan Čatović, Kerim Omerbegović i Katarina Krajišnik, bronzu i Ali Jusuf Rašidagić, srebro, dok je ekipa u Ulcinju osvojila osam zlatnih, tri srebrene i jednu bronzanu medalju

Selekcija taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo ovog vikenda učestvovala je na rankiranom turniru Svjetske Federacije, G1 klase koje je održano u austrijskom Innsbrucku i otvorenom turniru u Ulcinju.

U okviru nastupa takmičara Novog Grada, u Austriji u konkurenciji od 1200 takmičara najznačajniji rezultat su ostvarili Irfan Čatović, Kerim Omerbegović i Katarina Krajišnik, bronzu i Ali Jusuf Rašidagić, srebro, dok je ekipa u Ulcinju osvojila osam zlatnih, tri srebrene i jednu bronzanu medalju.

Austria Open je jedan od rankiranih turnira Svjetske federacije, G1 klase, na kojem se sakupljaju bodovi za svjetsku ranking listu, a koja je jedino mjerilo kada se radi o kvalifikacionom nastupu na Olimpijskim Igrama. Ove godine takmičenje je okupilo oko 1.200 takmičara iz 32 države sa preko 250 timova.

Selekcija Novog Grada je naszupila sa po 12 takmičara na oba takmičenja, a koje su predvodiili treneri Haris Husić u Innsbrucku i Alen Čukurija u Ulcinju, a naši takmičari su ostvarili ukupno 26 pobjeda.

Zlatne medalje u Ulcinju su osvojili: Emir Radeljaš, Ajna Makaš, Ejla Makaš, Laura Kujačić, Esma Bahtanović, Hamza Bahtanović, Eman Čavalić i Džejna Hamzić.

Srebrene medalje u Ulcinju su osvojili: Džejla Makaš, Elez Memišević i Anes Borić.

Bronzanu medalju je osvojio Benjamin Husić.

Selekcija taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo ostvarila je i ekipni uspjeh u Ulcinju, prvo mjesto u kadetima i drugo mjesto u mlađim kadetima, te drugu poziciju u ukupnom poretku timova na takmičenju, saopćeno je iz tog kluba.